top of page

EvaQ Lighting

EvaQ Lighting is de nieuwe generatie noodverlichting die inspeelt op de noodzaak om mensen onder alle omstandigheden écht zichtbare veiligheid te bieden.

Nood-evacuatieverlichting kan met de huidige inzichten en techniek meer zijn dan alleen verlichting als de netspanning uitvalt.

Het assortiment van EvaQ Lighting bestaat uit een ruime keuze aan armaturen voor alle noodsituaties in elk type gebouw.

EvaQ Lighting is een Nederlands product; in vormgeving en techniek. De armaturen zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in rond en vierkant, zowel inbouw als opbouw. De standaard kleuren zijn wit, zwart en alu-grijs, vanaf 25 armaturen is elke RAL-kleur mogelijk .

Vluchtwegsignalering

Vluchtwegsignalering

SBS Salida Basic Square In L (1).png

Salida Basic

met Dynamic Basic Alert function

Om tijdens calamiteiten de herkenbaarheid - ‘het zien’ - en het correct en snel handelen te optimaliseren zijn alle Salida-armaturen uitgerust met de Basic Dynamic Alert-functie. Bij activering van het armatuur wordt een opvallend knipperend groen licht actief. Dynamic Basic Alert is van alle zichtbare zijden te zien. Het pictogram is continu verlicht.

Toepassing:

voor plaatsing bij nood- en vluchtdeuren

SPR Salida Plus Round In pers L.png

Salida Plus

met Dynamic Plus Alert function

Salida Plus is ontworpen om bij calamiteiten in grote ruimtes paniek te voorkomen door alle vluchtmogelijkheden goed ‘zichtbaar’ te maken en zo opstoppingen bij 1 enkele vluchtdeur te voorkomen. Salida Plus is extra uitgerust met een krachtige naar beneden gerichte pulserende groene lichtbundel. Uit onderzoek blijkt dat evacuees in grote ruimtes met meerdere deuren veelal dezelfde nood-vluchtdeur gebruiken. Met de Salida Plus krijgt men een beter beeld van de vluchtmogelijkheden waardoor er minder paniek ontstaat, alle vluchtmogelijkheden benut worden en de vluchttijd aanzienlijk verbetert.

Toepassing:

voor plaatsing bij nood- en vluchtdeuren in grotere ruimtes met meerdere uitgangsdeuren, bijvoorbeeld theaters, bioscopen, entreehallen, e.d.

Salida-Indicator.png

Salida Indicator

met Dynamic Basic Alert function

De Salida Indicator is ontworpen om duidelijker en sneller informatie te verstrekken over de vluchtroute tijdens calamiteiten maar ook om bezoekers, bewust of onbewust, bekend te maken met de vluchtmogelijkheden onder normale omstandigheden. Om te zorgen dat het toestel zich altijd in het blik-, en gezichtsveld bevindt wordt de Indicator tussen 90 en 110 cm van de vloer geplaatst. Montage in dubbele wanddoos. In noodfunctie gaan de pijlen in het armatuur knipperen.

Toepassing:

T-splitsingen en lange gangen in gebouwen waar veel bezoekers komen

Vluchtwegverlichting (ER)

Discus ER In pers L 3_edited.png

De vluchtwegverlichting dient volgens de EN 1838 om zeker te stellen dat de vlucht-mogelijkheden effectief kunnen worden herkend. Met EvaQ Lighting is herkenning van vluchtroute een gegeven.

 

EvaQ Lighting ER-verlichting heeft de hoogste Lumen-output met een minimum aan energieverbruik, 300 Lumen en 1,14 W. Ook voor gangen van 3 m breed!

ER spacing tabel-EN-V1.png

Anti Paniek verlichting (AP)

Discus ER In pers L 4_edited.png

De vluchtwegverlichting dient volgens de EN 1838 om zeker te stellen dat de vluchtmogelijkheden effectief kunnen worden herkend. Met EvaQ Lighting is herkenning van vluchtroute een gegeven.

 

EvaQ Lighting AP-verlichting heeft de hoogste Lumen-output met een minimum aan energieverbruik, 300 Lumen en 1,14 W.

AP spacing tabel-EN-V1.png

Luna en Frame combi armaturen; basis en noodverlichting in één

EvaQ Lighting Combi armaturen verbinden een moderne homogene uitstraling met een professionele aanpak. Het gebruik van de Combi armaturen betekent een efficiënt gebruik van zowel basis- als noodverlichting. Dit unieke Combi armatuur is standaard voorzien 1300-1900 Lumen Led verlichting en kan tevens voorzien worden van een noodmodule voor anti paniek- of vluchtrouteverlichting. Luna en Frame zijn ook leverbaar met alleen basisverlichting.

De noodmodules hebben dezelfde specificaties als de reguliere anti paniek (AP) of vluchtroute (ER) armaturen en zijn daarom zuiniger en efficiënter in gebruik dan welk armatuur dan ook.

Combi-Downlight-Scheme.png

Vergeleken met gewone LED-downlights is het aantal benodigde armaturen met een batterij aanzienlijk minder bij gebruik van de EvaQ Lighting Combi-armaturen oftewel een aanzienlijke besparing.

luna-ap-on-pers.png

Luna RAP en Frame RAP

basis- en anti-paniekverlichting in 1 armatuur (wit licht en EvaQ rood)

Dit unieke Combi-armatuur is uitgerust met 1300/1900 Lm witte LED (3000 Kelvin) voor basisverlichting en een geïntegreerde noodmodule voor (AP) anti paniek verlichting. Anti paniek module met speciale EvaQ rode Led.

Toepassing:

Grote ruimtes,  transportruimtes  ≥ 3 m en normale trappenhuizen

luna-basic-on-pers.png

Luna RER en Frame RER

basis- en vluchtwegverlichting in 1 armatuur (wit licht en EvaQ rood)

Dit unieke Combi-armatuur is uitgerust met 1300/1900 Lm witte LED (3000 Kelvin) voor basisverlichting en een geïntegreerde noodmodule voor (ER) vluchtweg verlichting. Vluchtweg module module met speciale EvaQ rode Led.

Toepassing:

Transport ruimtes en als wand armatuur in normale trappenhuizen

Luna On AP persp DSC_0003 (1).png

Luna GAP en Frame GAP

basis- en anti-paniekverlichting in 1 armatuur (wit licht en EvaQ groen)

Dit unieke Combi-armatuur is uitgerust met 1300/1900 Lm witte LED (3000 Kelvin) voor basisverlichting en een geïntegreerde noodmodule voor (ER) vluchtweg verlichting. Anti paniek module met speciale EvaQ groene Led
 

Toepassing:

Als wandarmatuur in noodtrappenhuizen. Het speciale EvaQ groene licht wordt gebruikt om een veilige zone aan te geven maar waarbij verdere evacuatie nog steeds noodzakelijk is.

luna-basic-on-pers.png

Luna GER en Frame GER

basis- en vluchtwegverlichting in 1 armatuur (wit licht en EvaQ groen)

Dit unieke Combi-armatuur is uitgerust met 1300/1900 Lm witte LED (3000 Kelvin) voor basisverlichting en is uitgerust met een geïntegreerde noodmodule voor (ER) vluchtweg verlichting. Anti paniek module met speciale EvaQ Groene Led

Toepassing:

Als wandarmatuur in noodtrappenhuizen. Het speciale EvaQ groene licht wordt gebruikt om een veilige zone aan te geven maar waarbij verdere evacuatie nog steeds noodzakelijk is.

frame-basic-on-pers.png

Luna W en Frame W

basis verlichting

Armatuur voor basisverlichting 3000 Kelvin verkrijgbaar met 1300 of 1900 Lumen.

Toepassing:

T-splitsingen en lange gangen in gebouwen waar veel bezoekers komen

bottom of page